C-sarja

C-sarja

C305 SEELA LATONEN * FINALISTI
huilu
Seela Latonen on opiskellut huilunsoittoa kolmevuotiaana Käpylän musiikkiopistossa Marja-Leena Mäkilän ja nelivuotiaasta lähtien Keski-Helsingin musiikkiopistossa Heli Talvitien johdolla. Seela on tehnyt pt3 -tutkinnon 2020. Hän on saavuttanut kilpailumenestystä Huittisten hullu puhallus -kilpailussa (2. palkinto 2018), kansainvälisessä Tampere Flute Fest Young Artist -kilpailussa (2. palkinto 2021 ja 2020) sekä Jugend Musiziert -kilpailussa (1. palkinto, 25/25p, 2021) Helsingissä.

Alkusarjan ohjelmisto

Romance, Op. 41
Säv. Georges Brun

Libertango
Säv. Astor Piazzolla

 

Finaalin ohjelmisto

Pour Flûte Seule (1978)
Säv. William Miller (1948-)

Bolero (Pièce No.2) Op.28
Säv. Émile Pessard

C226 TANG ZIJING
huilu
Zijing Tang opiskelee neljättä vuotta Tampereen konservatoriolla lehtori Annaleena Ilveskiven oppilaana. Hän on päässyt kahtena edellisenä vuonna Tampere Flute Festin Young Artist - kilpailun finaaliin. Zijing nauttii kovasti soittamisesta ja harrastaa myös pianonsoittoa konservatoriolla. Viikko-ohjelmaan kuuluu myös konservatorion nuorten puhallinkvintetti, puhallinorkesteri ja toki musiikin hahmotusaineet. Urheilulajeista koripallo on mieluinen harrastus.

Alkusarjan ohjelmisto

Koiviston polska
Säv. Suomalainen kansansävelmä

Badinerie
Säv. J.S. Bach

C142 IMPIÖ IINA
huilu
Iina Impiö soittaa huilua kolmatta vuotta Lapin musiikkiopistossa Laura Raudaskosken oppilaana. Hän on erittäin aktiivinen harrastuksessaan, ja osallistuu opiston yhteissoittoihin mielellään. Iina on osallistunut Huilunsilta-hankkeen myötä Hanna Kinnusen opetukseen syksyllä 2021. Iinasta parasta huilunsoitossa on kun saa valmiiksi pitkään harjoitellun kappaleen - ja tietenkin yhteissoitot. Iinaa kuullaan Huittissa myös Viima-yhtyeessä.

Alkusarjan ohjelmisto

Sonaatti g-molli, 1. Larghetto
Säv. G. F. Händel

Valssi näytelmästä Naamiaiset
Säv. Aram Hatšaturjan

C565 TRIO REVONTULET
Petra-Maria Tuukkanen, huilu | Amanda Oikarinen, huilu | Maj Mandelin, huilu/alttohuilu
Trio Revontulet on kolmen innokkaan Kuusamon musiikkiopiston huilistin muodostama huilutrio. Trio soittaa yhdessä nyt toista vuotta ja esiintymisiä on jo kertynyt lukuisia. Trio soittaa mieluusti kaikenlaista musiikkia. Huilistit ovat myös ahkeria improvisoijia ja Trio Revontulilla onkin oma improvisointipohjainen sävellys.

Alkusarjan ohjelmisto

Improvisaatio
Säv. Trio Revontulet

Modern March
Säv. K. Zgraja

C285 KUITUNEN KLAARA * FINALISTI
huilu
Klaara Kuitunen on opiskellut huilunsoittoa Palmgren-konservatoriossa vuodesta 2016 lähtien Veera Hautsalon johdolla. Hän on esiintynyt säännöllisesti sekä yksin että erilaisissa vaihtelevissa kokoonpanoissa. Hän on osallistunut useille Näppärikursseille Porissa ja Huittisissa. Keväällä 2021 Klaara osallistui Tampere flute fest-tapahtuman Young Artist Competition -kilpailun C-sarjaan ja pääsi siinä finaaliin.

Alkusarjan ohjelmisto

The little negro
Säv. Claude Debussy
Sov. Jan Merry

3 Miniatyyriä: 1. Allegro leggiero 2. Andantino 3. Allegro vivace
Säv. Helmer-Rayner Sinisalo

Finaalin ohjelmisto

Ungarische tänze op. 308, no. 2
Säv. Popp

Andante
Säv. Mozart
Sov. C-B. Agnestig

C115 NIEMELÄ REIMA * FINALISTI
oboe
Reima Niemelä aloitti oboensoiton opiskelunsa Tampereen konservatoriossa syksyllä 2018 Antti Mustakallion johdolla. Hän on esiintynyt konservatorion konserteissa säännöllisesti, sekä pianistin säestyksellä että konservatorion eri orkestereissa. Syksyllä 2020 Reima suoritti tasonäyte 1-tutkinnon. Reima on innokas nuori oboistin alku, joka nauttii uusien kappaleiden opettelusta ja esittämisestä.

Alkusarjan ohjelmisto

Aaria ja Rondinella, osat Largo ja Allegretto Scherzoso
Säv. G.F.Handel
Sov. H.Voxman

Yrttitarhassa
Säv. Heino Kaski

Finaalin ohjelmisto

Gavotti
Säv. A.Goedicke
Sov. H. Voxman

Neljä vuodenaikaa, talvi
Säv. Antonio Vivaldi
Sov. Bijan Toghiani-Rizi & Gunnar Stålhand

C346 JUUTILAINEN INKA
klarinetti
Inka Juutilainen on soittanut klarinettia v. 2017 lähtien Pirkan opistossa. Inkan opettajana on Katri Laakso. Inka soittaa myös Pirkan opiston B-puhallinorkesterissa. Inka on edistynyt huimaa vauhtia ja hän esiintyy ahkerasti konserteissa. Inka soittaa mielellään erityylistä musiikkia aina iloisella ja innostuneella asenteella.

Alkusarjan ohjelmisto

Luhtalitukka
Säv. Lasse Eerola

Carol
Säv. Gerald Finzi

C281 JÄRVINEN EINARI * FINALISTI
tuuba
Einari Järvinen päätti 6-vuotiaana tuuban nähtyään ja sitä kokeiltuaan, että tuossapa minulle sopiva soitin. Opinnot oli kuitenkin aloitettava 7-vuotiaana vielä tenoritorvella, josta hän siirtyi tuubaan, kun sopivan kokoinen soitin löytyi. Turun konservatoriossa Einaria ovat opettaneet Mia Pertola ja Nicolas Indermühle, joka opettaa häntä tällä hetkellä. Einari on soittanut useissa erityyppisissä kokoonpanoissa duosta puhallinorkestereihin. Sinfoniaorkestereissa hän on päässyt soittamaan musiikkileireillä, joihin hän osallistuu vuosittain. Einari oli mukana edellisessä Hullu Puhalluksessa trumpetistiystävänsä Meten kanssa Mega Duo-kokoonpanolla.

Alkusarjan ohjelmisto

Six studies in English folk-song: osat 1, 3 ja 6
Säv. R. Vaughn Williams
Sov. Michael Wagner

Finaalin ohjelmisto

Sonata in G minor, osat 1 ja 4
Säv. Georg Philipp Telemann
Sov. Micah Everett

C301 HALTTU ELLA
noikkahuilu
Ella Halttu on soittanut nokkahuilua Lapin Musiikkiopistossa vuodesta 2016. Hänen opettajanaan on Katri Ristolainen. Ella soittaa myösm nokkahuiluyhtye Kiden riveissä tenorinokkahuilua. Lisäksi Ella harrastaa aktiivisesti sirkuskoulua.

Alkusarjan ohjelmisto

Tempo di menuetto
Säv. G. F. Telemann

Allegro
Säv. G.F. Telemann

B-sarja

B-sarja

B141 SIEPPI LIDIA
huilu
Lidia Sieppi aloitti huilunsoiton vuonna 2015 Maarit Palovaaran huiluluokalla Lapin musiikkiopistossa. Syksystä 2021 hän on ollut Laura Raudaskosken oppilas. Hän on osallistunut ahkerasti kaikkiin opiston orkestereihin ja yhtyeisiin vuosien varrella. Kesällä 2019 hän osallistui kansainväliselle Suomitaly-musiikkileirille Rovaniemellä ja kesällä 2021 Nuorten LuostoClassic -musiikkileirille ja -orkesteriin. Lidia oli myös Lapin musiikkiopiston Huilunsilta-hankkeessa aktiivioppilaana, jonka myötä hän sai Elina Raijaksen, Jaana Laasosen ja Hanna Kinnusen opetusta. Huilunsoitossa mieluisinta on uusien asioiden oppiminen ja yhteissoitto. Lidia soittaa myös syventävien opintojen Vinkka-yhtyeessä. Hänen harrastuksiinsa kuuluu musiikin lisäksi yleisurheilu.

Alkusarjan ohjelmisto

Andante Pastoral & Scherzettino
Säv. Paul Taffanel

Sonaatti huilulle ja continuolle e-molli, 3. Andante
Säv. Johann Sebastian Bach

B202 PULKKANEN OLLI-PEKKA * FINALISTI
huilu
Olli-Pekka Pulkkanen aloitti huilunsoiton opinnot 11-vuotiaana Teemu Huunosen johdolla Kuusamon musiikkiopistossa. Olli-Pekalla on paljon kokemusta erilaisista kamarimusiikkikokoonpanoista ja orkesterissa soittamisesta. Hän on osallistunut mm. Rainer Risbergin sekä Heli Haapalan mestarikursseille, Jukka-Pekka Lehdon sävellyskurssille sekä Nuorten Luostoclassic -orkesterileirille vuosina 2019 ja 2021. Vuonna 2019 Olli-Pekka osallistui myös Hulluun Puhallukseen, jossa hän pääsi oman sarjansa finaaliin. Olli-Pekka kuvailee itseään tavoitteelliseksi, itsevarmaksi ja kunnianhimoiseksi huilistiksi. Hänen mielestään parasta huilunsoitossa on eri tyylien ja tekniikoiden kokeilu sekä itsensä ylittäminen.

Alkusarjan ohjelmisto

Joueurs de flute: 1. Pan
Säv. A. Roussel

Cantabile et Presto
Säv. G. Enesco

Finaalin ohjelmisto

Concertino op. 107
Säv. C. Chaminade

B283 YLINEN SAKU
alttosaksofoni
Saku Ylinen innostui saksofonista 8 vuotiaana, koulussa vieraili musiikkiopiston soitinesittelijöitä ja Saku ihastui heti saksofonin ääneen. Hän aloitti soittoharrastuksensa Etelä-Pohjanmaan Musiikkiopistossa, ja opettajana on toiminut Detlev Sturzenberger. Soitto aloitettiin sopraanosaksofonilla, sitten altolla ja v. 2021 mukaan on tullut myös tenorifoni. Saku asui perheen kanssa 2017-2019 Luxemburgissa, jossa saksofonin soitto jatkui Luxemburgin Konservatoriossa, opettajana Anais Lorenz. Saku on soittanut Seinäjoen Musiikkiopiston orkestereissa sekä Luxemburgissa Eich’n puhallinorkesterissa. Hänet valittiin karsinnasta Turun Laivaston Soittokunnan nuori solisti-konserttiin v. 2020, mutta valitettavasti korona pilasi sen keikan Nyt yritetään uudestaan Huittisissa!

Alkusarjan ohjelmisto

Fuusio
Säv. Jukka-Pekka Lehto

Monday Morning Rush
Säv. Alan Bullard

B256 AYKAR TIA
huilu
Tia Ayikar aloitti huilunsoiton 7-vuotiaana Keski-Helsingin musiikkiopistossa Heli Talvitien johdolla syksyllä 2015 ja soittaa myös Heli Talvitien ohjaamassa Taikahuilut-yhtyeessä. Musiikkiopisto-opintojensa lisäksi Tia on käynyt musiikkileireillä Sari Latosen ja mestarikurssilla Sami Junnosen oppilaana. Tia osallistui myös edelliseen Huittisten Hullu Puhallus -kisailuun helmikuussa 2019. Perusopintojen päättötodistuksen hän sai toukokuussa 2021. Musiikin lisäksi Tia harrastaa cheerleadingiä ja telinevoimistelua. Muita mieleisiä vapaa-ajan puuhia ovat lukeminen, leipominen sekä käsityöt ja askartelu. Tulevaisuuden haaveena Tialla on orkesterimuusikon, huilunsoitonopettajan tai musiikinopettajan ura.

Alkusarjan ohjelmisto

Kevätaamu
Säv. Väinö Hannikainen

Alma Latina
Säv. Jérôme Naulais

B349 TOIJONEN ELSA * FINALISTI
käyrätorvi
Elsa Toijonen aloitti musiikkiurasa 10 vuotta sitten suzukipianistina Pohjois-Kymen Musiikkiopistossa. Käyrätorven hän löysi 8-vuotiaana sattumalta, kun opistolle tarvittiin lisää käyrätorvisteja. Hän aloitti yllytettynä Leena Heikkilän opetuksessa ja haki onnistuneesti musiikkiluokalle vuonna 2016, jolloin myös liittyi vuoden soitettuaan Kymi Wind Band -puhallinorkesteriin. Syksyllä 2018 Elsa siirtyi Ville Koposen oppilaaksi jatkaessaan myös piano-opintoja Mirka Purhon opetuksessa. Lisäksi Elsa soittaa omatoimisesti muitakin soittimia, kuten sähköbassoa ja erilaisia tinapillejä. Viime keväänä hän liittyi Pohjois-Kymen musiikkiopiston vaskikvintettiin. Hän on oallistunut muutamana vuonna myös Kymi Brass-tapahtumaan.

Alkusarjan ohjelmisto

Romance
Säv. C. Saint-Saens

Rohtokokoelma, osat Rohtopähkämö ja Rohtoimikkä
Säv. Lasse Eerola

Finaalin ohjelmisto

Ballade
Säv. Leroy Ostransky

Scherzo
Säv. V. Shelukov

Kiss Medley
(sis. Forever, Beth & Detroit Rock City
säv. P. Stanley, M. Bolton, B. Ezrin, P. Criss & S. Penridge
sov. V. Koponen & E. Toijonen

B334 ELORANTA EVELIINA * FINALISTI
huilu
Eveliina Eloranta aloitti huilunsoiton opinnot 4-vuotiaana Kankaanpään musiikkiopistossa. Hän on innokas esiintyjä ja saa potkua harjoitteluun kilpailuista. Hän sijoittui Huittisten hullun puhalluksen alle 12-vuotiaiden kisailussa toiselle sijalle vuonna 2017. Vuonna 2020 Eveliina kilpaili kovatasoisessa Tampere Flute Festin kilpailussa ja sijoittui C-sarjan jaetulle kolmannelle sijalle. Eveliina valittiin koesoiton kautta Pori Sinfoniettan nuorten solistien konserttiin vuonna 2021 ja hän valloitti valovoimaisella esiintymisellään ja taidokkaalla huilunsoitollaan niin yleisön kuin orkesterinkin sydämet. Huilun lisäksi Eveliinan instrumenttivalikoimaan kuuluu harmonikka, laulu ja piano. Hän esiintyy aktiivisesti Kankaanpään musiikkiopiston ja kaupungin tapahtumien lisäksi myös itsenäisesti yksityistilaisuuksissa. Tällä hetkellä Eveliina valmistelee musiikkiopiston syventäviä opintoja opettajanaan Maisa Panula. Aiemmin häntä ovat opettaneet Tiina-Kaisa Aro-Heinilä ja Ilona Janney.

Alkusarjan ohjelmisto

Kevätaamu
Säv. Väinö Hannikainen

Dance of the blessed spirits, from Orpheo and Euridice
Säv. Christoph Willibald Gluck

Finaalin ohjelmisto

3 Pieces for solo Flute: 1. Bergère captive
Säv. Pierre-Octave Ferroud

Rondo in D, K. Anh. 184
Säv. Wolfgang Amadeus Mozart

B333 PASSI METTE
trumpetti
Mette Passin musiikin harrastuksessa kulkee rinta rinnan trumpetin- ja viulunsoitto. Molempien soittimien opinnoissa hän on ehtinyt edetä jo perustaso kolmen ohjelmistoon, mikä on hieno saavutus. Myös yhteissoitossa Mette on ollut ahkera osallistuen säännöllisesti Turun konservatorion puhallinorkesterin toimintaan. Seitsemäsluokkalainen Mette käy koulua Puolalan musiikkiluokilla ja soittaa trumpettia myös Puolalanmäen lukion Concentus Aboensis - sinfoniaorkesterissa. Solistisia taitojaan hän on päässyt hiomaan Laivaston soittokunnan Nuori puhallus -konserttien solistina. Trumpetinsoiton opettajia ovat olleet Harri Mäntynen, Mia Pertola ja nykyisin Johanna Laakso. Muina harrastuksina Metellä on seurakunnan leiritoiminta ja ulkoilu.

Alkusarjan ohjelmisto

Fandanquito
Säv. Gilles Herbillon

Sinuoso
Säv. trad brasilialainen
Sov. Shanti Paul Jayasinha

A-sarja

A-sarja

A125 KÄKELÄ SONJA * FINALISTI
klarinetti
Sonja Käkelä on soittanut klarinettia Etelä-Pohjanmaan Musiikkiopistossa vuodesta 2013 opettajanaan Johanna Stürzenberger. Parhaillaan abi-vuottaan lukiossa suorittava Sonja kävi kolmannelta luokalta koko peruskoulun loppuun saakka koulua Seinäjoen musiikkiluokilla, joten musiikki- ja teoriaopinnot ovat olleet kiinteästi osa arkea pienestä pitäen. Parhaillaan Sonja suorittaa musiikkiopiston syventävien opintojen päättötyötä, josta näyttö on tarkoitus antaa myöhemmin keväällä. Soolo-opintojen lisäksi Sonjalla on runsaasti soitto- ja esiintymiskokemusta monissa eri kokoonpanoissa, kuten orkestereissa ja klarinettikvartetissa. Tavoitteena on pitää musiikki elinikäisenä harrastuksena, josta on iloa vielä vanhempanakin.

Alkusarjan ohjelmisto

Chant Slave
Säv. J.Ed. Barat

Pastoraali
Säv. Tauno Pylkkänen

Finaalin ohjelmisto

Konsertto B-duuri, 1.Allegro
Säv. Carl Stamitz

Sortie de secours (kokoelmasta Clarinette Cocktail, vol 2
Säv. Jerôme Naulais

A371 HALME PIETARI * FINALISTI
saksofoni, nokkahuilu
Pietari Halme aloitti musiikkiopinnot Länsi-Helsingin musiikkiopistossa vuonna 2010 pääaineenaan nokkahuilu. Vuosina 2010-2021 hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Pekka Silén, Sunniva Fagerlund, Hanna Haapamäki, Eero Saunamäki sekä Helsingin vanhan musiikin seuran järjestämillä vanhan musiikin kesäkursseilla Janek Öller vuosina 2017-2021. Saksofonin soiton Pietari aloitti sivuaineena vuonna 2015 opettajanaan Sami Katainen ja lukuvuonna 2019-2020 hänen opettajanaan toimi Joonatan Rautiola. Pietari on suorittanut nokkahuilussa syventävien opintojen päättötutkinnon ja saksofonissa perustasotutkinnot. Lukuisissa esiintymisissä, konserttiprojekteissa ja useilla kursseilla Pietari on saanut laajan esiintymiskokemuksen niin solistina kuin yhtyesoittajanakin. Pietari on myös osallistunut kerran aikaisemmin Hullun Puhalluksen kisailuun vuonna 2021, jossa hän voitti kisailun B-sarjan.

Alkusarjan ohjelmisto

Improvisation et caprice: 1. Improvisation, 2. Caprice
Säv. Eugène Bozza

Partita, BWV 1013: 1. Allemande 2. Corrente
Säv. Johann Sebastian Bach

Finaalin ohjelmisto

Scaramouche: 1. Vif, 2. Modéré, 3. Brazileira
Säv. Darius Milhaud

A411 DOPPLER-ILMIÖ * FINALISTI
Lilli Helin, huilu | Riikka Mäki, huilu | Aada Pietikäinen, piano
Syksyllä 2020 perustettu Doppler-ilmiö on Pakilan musiikkiopistossa opiskelevien kahden huilistin ja pianistin muodostama kamarimusiikkikokoonpano. Trion nimi juontaa heidän ohjelmistossaan olevaan Franz Dopplerin Andante et Rondo -teokseen. Fysiikassa Doppler-ilmiö tarkoittaa äänen taajuuden riippuvuutta äänilähteen ja havannoijan välisestä nopeudesta. Yhtye palkittiin syksyllä 2020 Suomen Huiluseuran Virtuaalivirtuoosit-tapahtumassa. Samana syksynä Doppler-ilmiö osallistui myös Suomen musiikkioppilaitosten liiton Nuori soittaa! -tapahtumaan.

Alkusarjan ohjelmisto

Maya
Säv. Ian Clarke

Trio of the Young Ishmaelites, oratoriosta Kristuksen lapsuus, Op. 25
Säv. Hector Berlioz

Finaalin ohjelmisto

Trio, 1. osa Allegro
Säv. Franz Benda

Duo kahdelle huilulle ja pianolle
Säv. Ferruccio Busoni

A300 ETELÄPÄÄ ESKO * FINALISTI
klarinetti
Esko Eteläpää opiskelee klarinetinsoittoa Pakilan musiikkiopistossa opettajanaan Anni Björk. Musiikkiopinnot Esko aloitti jo muskarissa jo 3-vuotiaana. Muutamat vuodet muskaria käytyään Esko siirtyi pianonsoiton ja kuvataiteen yhdistäville tunneille samassa opistossa. Noin 8-vuotiaana Esko aloitti klarinetinsoiton. Musiikkiopiston ohella Esko oli ala- ja yläasteella musiikkiluokilla Oulunkylässä. Nykyään Esko opiskelee Sibelius-lukiossa, jossa hän soittaa klarinettia sinfoniaorkesterissa. Musiikkiopintojen aikana hän on soittanut hyvin monissa erilaisissa kokoonpanoissa, konserteissa koulun, musiikkiopiston ja myös esimerkiksi Kälviän musiikkileirin yhteydessä. Nykyään hän käy klarinetin lisäksi myös piano- ja kitaratunneilla.

Alkusarjan ohjelmisto

Sonata in c minor, op.4, III Pastorale
Säv. B. H. Crusell
Sov. Timo Hongisto

Sonata for Clarinet & Piano, IV Vivace, quasi una Samba
Säv. G. Lyons

Finaalin ohjelmisto

Andante Pastorale
Säv. M. Seiber

Sonata in c minor, op.4, IV Rondo
Säv. B. H. Crusell
Sov. Timo Hongisto

A308 PASSINEN NELMA * FINALISTI
alttosaksofoni
Nelma Passinen on Seinäjoen lukiota kolmatta vuotta käyvä entinen musiikkiluokkalainen. Nelma on soittanut saksofonia Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa vuodesta 2013 lähtien opettajanaan Detlev Stürzenberger. Musiikkiopiston perustason päättötodistuksen hän sai keväällä 2018. Nelma soittaa musiikkiopiston orkesterissa kahdeksatta vuotta ja kokemusta hänelle on kertynyt kvartetin tuomista lukuisista keikoista, musiikkipiston ja musiikkiluokkien konserteista sekä muista koulun tapahtumista. Alttosaksofonin lisäksi hän on soittanut tenori- ja baritonisaksofonia sekä orkesterissa että kvartetissa. Kvartetin kanssa Nelma on kilpaillut Huittisten Hullu Puhallus kilpailussa jo vuosina 2017 ja 2019. Vuonna 2019 Nelma osallistui kisaan myös yksilönä, ja sijoittui B-sarjassa toiseksi.

Alkusarjan ohjelmisto

Elokuisessa Helsingissä: 1. Bulevardilla
Säv. Vilho Luolajan-Mikkola

Witch hunt
Säv. Ulrich Schultheiss

Suomi-Finland
säveltäjä: Nelma Passinen

Finaalin ohjelmisto

Dreams of you
Säv. Dave McGarry

Suite Hellenique (Kalamatianos-Funky-Valse-Kritis-Kalamatianos)
Säv. Pedro Iturralde